23. januar 2023 12:44

Crveni krst pomaže poplavljenim područjima, najugroženijima pet tona pomoći

Izvor: TANJUG

podeli vest

Crveni krst pomaže poplavljenim područjima, najugroženijima pet tona pomoći

Foto: Crveni krst

BEOGRAD - Crveni krst Srbije će danas uputiti pet tona pomoći za 111 najugroženijih domaćinstava u opštinama Kuršumlija, Prokuplje, Priboj, Raška i Sjenica.

Pomoć se sastoji od paketa hrane i higijene, setova za čišćenje posle poplava, dezinfekcionih sredstava, čizama, najlona za prekrivanje i sušilica, saopštio je Crveni krst.

Navode da će njihove organizacije u mestima pogođenim poplavama nastaviti da prate situaciju i pomažu najugroženijima, što i rade od 19. januara, a već su distribuirale interventne artikle pomoći u skladu sa najhitnijim potrebama stanovništva.

Najveći broj ugroženih porodica je na Kosovu i Metohiji, gde su organizacije Crvenog krsta pomogle najugroženijima kroz podršku tokom evakuacije, crpljenje vode iz poplavljenih prostorija, dezinfekciju zidova, postavljanje sušilica i distribuciju garderobe i neophodnih artikala pomoći, posebno za ishranu beba i dece, navodi se u saopštenju,

Napominje se da veliki problem i dalje predstavljaju visoki nivoi vodotokova na rekama, oštećena putna mreža i pojave klizišta.