23. januar 2023 13:44

Opština Vrbas pomaže izbegličke porodice sa 4,1 miliona evra za sanaciju kuće

Izvor: TANJUG

podeli vest

Opština Vrbas pomaže izbegličke porodice sa 4,1 miliona evra za sanaciju kuće

Foto: Shutterstock.com/ronstik, ilustracija

VRBAS - Opština Vrbas i Komesarijata za izbeglice dodelili su pomoć od 4,1 miliona dinara za nabavku građevinskog materijala, sanaciju ili završetak stambenog objekta porodicama sa statusom raseljenih lica.

Ugovore je porodicama uručila zamenica predsednika Tijana Aleksić, koja je rekla da je opština Vrbas u saradnji sa Vladom Srbije, Komsarijatom i Evropskom unijom, tokom proteklih šest godina uspela da stambeno pomogne i zbrine ukupno 103 porodice.

"Danas se taj broj uvećao na 113 porodica, dakle, krov nad glavom je obezbeđen za oko 400 naših sugrađana", navela je Aleksićeva, navedeno je u saopštenju.

Kaže da je 10 porodica dobilo blizu 35.000 evra, da unaprede svoje stambeno pitanje.

Novčana sredstva su dobili: Dušan Martinović, Pero Manojlović, Mirko Radić, Drago Mirković, Nebojša Pokrajac iz Vrbasa, Đuro Glumac i Gordana Vuković iz Bačkog Dobrog Polja, Ljiljana Đorđević i Milivoje Pažić iz Ravnog Sela.

Zamenica predsednika Aleksić je istakla da opština Vrbas iz godine u godinu učestvuje u Regionalnom stambenom programu za izbeglice, i naglasila činjenicu da su žene vlasnici devet od 12 kuća koje smo prošle godine dodelili.

Ona je poručila da će Opština Vrbas nastaviti da posvećeno i predano radi na rešavanju jednog od najznačajnijih egzistencijalnih pitanja za izbegla i raseljena lica.

.