29. jul 2024 22:19

Generalni sekretar AMSS: Važno je da svi radimo na unapređenju bezbednosti na putevima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Generalni sekretar AMSS: Važno je da svi radimo na unapređenju bezbednosti na putevima

Foto: TANJUG/LUKA KULUNDŽIĆ

SOKOBANJA - Karavan bezbednosti saobraćaja održan je danas u Sokobanji, a otvaranju su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Milan Nikolić, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić.

Nikolić iz AMSS rekao je za Tanjug da važno da celo društvo radi na unapređenju bezbednosti na putevima, kako bi se smanjio broj saobraćajnih negoda.

"Zadovoljstvo mi je što smo sa našim Karavanom bezbednosti u saobraćaju danas stigli u Sokobanju. Od izuzetne važnosti je da svi zajedno radimo na unapređenju bezbednosti na putevima i da smanjimo broj saobraćajnih nezgoda i broj povređenih i stradalih. Kroz edukativne radionice i materijale želimo da informišemo građane o ključnim aspektima bezbedne vožnje", kazao je on.

Pozvao je građane da se kroz sadržaje ove manifestacije dodatno informišu i edukuju o bezbednosti u saobraćaju, kako bi svi zajedno doprineli smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i unapređenju bezbednosti na putevima.

"Pozivamo sve građane Sokobanje da se priključe ovom Karavanu, učestvuju u radionicama i potom u praksi koriste stečene informacije, kako bismo svi zajedno doprineli bezbednijem saobraćaju. Želja nam je da građani zajedno sa nama budu ambasadori bezbedne vožnje. Verujemo da će ovaj događaj danas, kao jedan u nizu, doprineti sigurnosti na putevima i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda", naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, AMSS kao najveće nacionalno udruženje vozača, ostaće "veran drug" na drumu kad god je građanima neophodna pomoć na putu neophodna.

On je zahvalio partnerima koji su omogućili realizaciju ove kampanje - Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, Agenciji za bezbednost saobraćaja i brojnim lokalnim samoupravama koje su se priključile akciji.

Izrazio je zadovoljstvo što se ova inicijativa realizuje širom Srbije u cilju poboljšanja bezbednosti u saobraćaju u svim delovima zemlje.