2. avgust 2024 16:22

Đorđe Milićević obišao letnje kampove za mlade iz dijaspore i regiona u Beogradu i Požarevcu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Milićević obišao letnje kampove za mlade iz dijaspore i regiona u Beogradu i Požarevcu

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/DENIS ŽIVKOVIĆ

BEOGRAD/POŽAREVAC - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević obišao je danas tematske letnje kampove za mlade iz dijaspore i regiona koji se održavaju u Beogradu i Požarevcu.

Sportski kamp "Srbija te zove", koji se petu godinu zaredom organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, održava se do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola "Patrijarh Pavle" u Beogradu, navodi se u saopštenju Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom.

"Ovaj kamp nije samo sportsko okupljanje i takmičenje, ovo je prilika da se naši mladi bez obzira gde žive, upoznaju i stvore prijateljstva za ceo život. Da kroz igru i druženje bolje upoznaju svoje korene, kulturu, tradiciju, našu ćirilicu i da usavrše svoje znanje maternjeg jezika. Da svi osete duboku vezu sa Srbijom, i da požele da se jednog dana, kad završe škole i fakultete, vrate u svoju maticu i ovde primene stečena znanja i iskustva", istakao je Milićević.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa