14. avgust 2024 13:17

Mojsilović obišao jedan od radarskih položaja 126. brigade vazdušnog osmatranja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mojsilović obišao jedan od radarskih položaja 126. brigade vazdušnog osmatranja

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas jedan od radarskih položaja 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja (VOJIN) i tom prilikom sagledao organizaciju života i rada, stanje, operativne i funkcionalne sposobnosti ove jedinice, kao i obučenost borbene smene za realizaciju namenskih zadataka.

Mojsilović je izrazio zadovoljstvo stručnošću i obučenošću pripadnika 126. brigade VOJIN za rad na novonabavljenim sredstvima radarske tehnike i istakao da će se nastaviti sa ulaganjima u opremanje jedinice kako bi očuvala i dalje unapređivala sposobnost za realizaciju važnog zadatka kontrole i osmatranja vazdušnog prostora Republike Srbije, koji traje 365 dana u godini, 24 časa dnevno, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U pratnji načelnika Generalštaba tokom obilaska bili su komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, načelnik Kabineta načelnika Generalštaba Vojske Srbije pukovnik dr Slađan Hristov i zamenik komandanta 126. brigade VOJIN pukovnik Miljan Milikić.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa