26. januar 2023 09:35

U cilju lakšeg prevazilaženja energetske krize uručeno 880 energetskih vaučera u Sremskoj Mitrovici

Izvor: TANJUG

podeli vest

U cilju lakšeg prevazilaženja energetske krize uručeno 880 energetskih vaučera u Sremskoj Mitrovici

Foto: Tanjug video

SREMSKA MITROVICA - U cilju lakšeg prevazilaženja energetske krize, građanima Sremske Mitrovice podeljeno je 880 energetskih vaučera u vrednosti od 10.000 dinara.

Podela je obavljena u Gradskoj kući, na osnovu ranije sprovedenog javnog poziva.

 

Grad Sremska Mitrovica je za tu namenu, prvobitno, izdvojio pet miliona dinara, ali s obzirom na to da se prijavio veći broj od očekivanog, izdvojeno je još dodatnih 3,3 miliona dinara, iz ušteda koje su ostvarene od nepostavljanja novogodišnje rasvete u tom gradu.

“Kada su objavili konkurs za dodelu vaučera za ogrevno drvo prijavio sam se. Zahvalan sam opštini i svim dobrim ljudima, koji su se setili nas koji nemamo. Mnogo nam to žnaci. Nije bilo komplikovano prikupiti dokumentaciju, a sve i da jeste, porodica je na prvom mestu i za njih mora da se obezbedi šta je potrebno”, izjavio je jedan od korisnika energetskog vaučera, Joca Šainović iz sela Jarak.

 

Podela vaučera je protekla prema planu, kažu nadležni u Gradskoj kući, a građani su se javili sa dodatnim nedoumicama oko korišćenja vaučera, te su dobili dodatna objašnjenja.

"Nedoumice se javljaju oko toga kako vaučer iskoristiti. Naime, prilikom preuzimanja vaučera se dobija obrazac zahteva, koji se mora popuniti i tu se nalaze podaci za refundaciju troškova grejanja. To su očitana lična karta, zahtev, vaučer koji im je uručen, račun-otpremnica za ogrevno drvo, briket ili pelet. Ako je u pitanju grejanje preko gradske toplane, onda je to račun od JKP “Toplifikacija”, rekla je predsednica Komisije za dodelu energetskih vaučera Olivera Krstanović.

 

Dobijeni vaučeri mogu se iskoristiti u naredna tri meseca.