21. avgust 2024 14:32

Aleksandar Seničić: Ove sezone kraći boravci turista na destinacijama i manje reklamacija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Seničić: Ove sezone kraći boravci turista na destinacijama i manje reklamacija

Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO

BEOGRAD - Konačni rezultati ovogodišnje turističke sezone će se sumirati krajem septembra, ali je već sada jasno da je ona bila dobra i protekla bez većih problema, izjavio je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić i dodao da sezonu karakterišu kraći boravci na destinacijama i manji broj reklamacija nego što je bilo ranijih godina.

"Za mesec dana imaćemo konačne rezultate a sada možemo reći da će sezona biti na nivou prošle godine, a biće možda i neki procenat putnika više nego lane. Nismo imali one probleme koje smo imali ranijih godina, kao što su veći požari, poplave, zemljotresi i slično. Požara jeste bilo ali oni nisu uticali na boravak ljudi i ja se nadam da će tako i ostati", rekao je on za Tanjug.

Naveo je da je najviše turista iz Srbije boravilo i još boravi u Grčkoj i da se očekuje da njihov broj bude nešto veći od milion, a slede Crna Gora, Turska, Severna Afrika, Egipat i Tunis, zatim Bugarska, Španija, Italija, Hrvatska za individualne putnike, kao i Albanija.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa