28. avgust 2024 10:50

U Đakovici u prisustvu raseljenih Srba obeležena hramovna slava

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Đakovici u prisustvu raseljenih Srba obeležena hramovna slava

Foto: Tanjug video

ĐAKOVICA - U manastiru Uspenja presvete Bogorodice u Đakovici, liturgijom koju je u prisustvu raseljenih Srba iz ovog grada služilo bratstvo Visokih Dečana i sveštenik iz Goraždevca Nenad Našpalić, obeležena je hramovna slava Velika Gospojina.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Milena Parlić koja je prisustvovala liturgiji naglasila je da dok god postoji srpska ruka koja na ovim prostorima pali sveće i okreće kolač, da su te sredine bile i ostaće srpske.

"Danas smo ovde, na ovom parčetu raja na zemlji okruženi mirisom sveća, ljubavlju naših đakovčana, dečijom grajom, grajom ovih ljudi koji su se danas okupili ovde u njihovoj Đakovici. Obeležavamo ovaj veliki praznik. Veliki broj đakovčana je danas ovde sa nama. Ja sam ovde na našoj mati Joanikiji koja je čuvar Đakovčana u ovoj ovde svetinji, koja je čuvar ovog ognjišta u ime direktora Kancelarije za KiM čestitam ovaj veliki praznik, da čestitam ovim divnim ljudima koji su se okupili u svom gradu iz koga su silom proterani, a koji se opet, svake godine okupljaju ovde na ove velike praznike", istakla je Parlić.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa