2. septembar 2024 12:36

Muhamed Jusufspahić: Bog je dao ravnopravnost muškarcu i ženi u veri koja se zove islam

Izvor: TANJUG

podeli vest

Muhamed Jusufspahić: Bog je dao ravnopravnost muškarcu i ženi u veri koja se zove islam

Foto: Tanjug video

BEOGRAD  - Predsednik Sabora islamske zajednice i bivši ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusufspahić izjavio je danas, povodom zakona o vrlinama i porocima koje su doneli Talibani u Avganistanu da nigde u veri "koju je Bog objavio" muškarac i žena nisu neravnopravni, odnosno da su u islamu muškarac i žena ravnopravni.

On je za Tanjug, na pitanje da li se slaže sa ocenom da su zakoni o vrlinama i porocima koje su doneli Talibani oruđe za ugnjetavanje s obzirom da zakon kaže da se ženski glas smatra privatnim i ne bi trebalo da ga čuju drugi, ponovio da je "Bog dao ravnopravnost i muškarcu i ženi u islamskoj veri".

"Merjem je majka božijeg poslanika Isa. Na tim avganistanskim medijima i u toj avganistanskoj ulici, tim zakonima, ona ne bi mogla ni da se pojavi da nešto kaže, a mi bismo od nje imali mnogo što šta da čujemo za čilost i za čednost", izjavio je on.

Kako je naveo, to ne bi moglo da se desi ni na drugim medijima koji sada služje jednoj "skrivenoj upravi" da bi se ljudi međusobno svađali, napadali i da bi se prenebregnulo sve ono što se dešava u Pojasu Gaze.