11. oktobar 2024 14:09

Tamara Vučić i Emine Erdogan obišle tursku "Maarif" školu u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tamara Vučić i Emine Erdogan obišle tursku "Maarif" školu u Beogradu

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić i supruga predsednika Turske Emine Erdogan obišle su danas školu turske "Maarif" fondacije u Beogradu, gde su ih dočekala deca u srpskoj narodnoj nošnji i uručila im korpe sa domaćim proizvodima.

Supruge predsednika su imale priliku da vide priredbu tradicionalnih narodnih igara, u okviru koje su deca igrala kolo i pevala tradicionalne srpske pesme, poput "Hajde Jano".

Gospođe Vučić i Erdogan su obišle učionicu za mališane od četvrte do šeste godine, gde su razgovarale sa decom i sa njima slagale slagalice.

Gospođa Vučić donirala je predškolskoj ustanovi "Maarif" fondacije pametnu tablu.

Turska fondacija "Maarif" podstiče obrazovanje koje je usmereno na inovacije, odgovara zahtevima vremena, zasnovano na nauci koja nosi zajedničko nasleđe čovečanstva, obrazovanje koje je osetljivo na kulturnu različitost a naglašava univerzalne, nacionalne i regionalne vrednosti.

Cilj turske fondacije "Maarif" je obučavanje kvalifikovanih ljudi koji će učestvovati u ekonomskom, socijalnom i kulturnom razvoju savremenih društava. "Maarif" ima više predškolskih i školskih ustanova u Beogradu i Novom Pazaru. 

Tamara Vučić i Emine Erdogan u poseti izložbi brenda "Maridruna"

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić i supruga predsednika Turske Emine Erdogan posetile su danas u Beogradu izložbu srpskog modnog brenda "Maridruna".

Njih je dočekala vlasnica brenda Marijana Andrić, koja im je predstavila ručno pletene proizvode od trikotaže tog brenda, poput džempera i kardigana.

Ona je objasnila da je ideja brenda da se spoje tradicionalni načini ručne proizvodnje sa modernim dizajnom proizvoda.

Supruge predsednika su, između ostalog, imale priliku da vide i trikotažu koja je pravljena od prediva iz Turske.

Trikotaža "Maridruna" se proizvodi u Priboju, a brend izvozi i izlaže i u inostranstvu, uključujući SAD, Italiju, Francusku...

"Maridruna" je srpski brend trikotaže, osnovan 2015. godine sa željom da aktuelizuje i modernizuje staru umetnost pletenja.

Princip "Maridruna" stila zasnovan na održivim standardima - modni komadi koji se nose generacijama.

Emine Erdogan boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu zajedno sa svojim suprugom, turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, kome je domaćin predsednik Srbije Aleksandar Vučić.