16. novembar 2024 17:16
Dani caribrodske šušenice - specijaliteta koji je san svakog gurmana
podeli vest
DIMITROVGRAD - U Dimitrovgradu je danas otvorena manifestacija pod nazivom "Dani caribrodske šušenice", čuvenog specijaliteta od dimljenog svinjskog mesa koje je pravi delikates, a pravi se tokom jeseni i konzumira tokom zime - po vekovnoj tradiciji u ovom delu Srbije.
Saša Jovanović, jedan od iskusnijih proizvođača šušenice, ali i drugih gurmanluka od mesa, poput pirotske peglane kobasice, kazao je za Tanjug da mu je ovo deveto učešće na ovoj manifestaciji.
"Tajna dobre šušenice je u domaćem mesu - mesu od svinja iz domaćeg uzgoja, i to je poenta cele priče. Naravno, potrebno je salamurenje određen broj dana, dimljenje na bukovom drvetu, i to je to", rekao je Jovanović, dodavši da je interesovanje za ovu manifestaciju zadovoljavajuće i da ima dosta posetilaca iz Bugarske.
Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa