3. mart 2023 13:59

Borivoje Borović: Korektna odluka sudije da postupa po zakonu i udalji branioca iz sudnice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Borivoje Borović: Korektna odluka sudije da postupa po zakonu i udalji branioca iz sudnice

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Borivoje Borović, punomoćnik oštećene M.Ć. koja je danas svedočila na suđenju vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, ocenio je danas kao korektnu odluku sudije da postupa po zakonu i udalji Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića iz sudnice.

Branilac je nakon više opomena i novčane kazne od 50.000 dinara danas udaljen iz sudnice, jer je nakon brojnih upozorenja sudije da ne može da iznosi svoje mišljenje, Jakovljević počeo da viče i raspravlja se sa sudijom.

Borović je u izjavi novinarima ispred Palate pravde naveo da je M.Ć. danas završila svoje svedočenje u tom postupku, dok je za Jakovljevića rekao da je pokušao unakrsno ispitivanje koje je bilo van pravila struke.

"Sud ga je upozoravao da ne može sve vreme da daje komentare i ocene nečega što je izjavljivao njegov klijent kao okrivljeni", precizirao je Borović dodajući da je Jakovljević odlučio da bojkotuje postavljanje pitanja nakon toga.

Borović je istakao da je odluka sudije korektna, jer je odlučio da se može tretirati pravo okrivljenog, ali pre svega mora da se vodi računa o žrtvama, koje su, kako je naglasio, u nekim medijima potcenjivanje i ismevane tokom postupka.

Punomoćnik druge oštećene, advokat Jugoslav Tintor je ocenio da postavljanje pitanja oštećenoj na koja je ona već odgovorila u tužilaštvu predstavlja iscrpljivanje i smatra da je sud u obavezi da to onemogući.

"Odbrana je tražila danas izuzeće sudije, za šta će tek izneti razloge zbog čega smatraju da sudija vodi postupak na način koji nije u skladu sa zakonom", rekao je Tintor.

Punomoćnik je rekao da je njegov utisak da Jakovljević nije uspeo da prevaziđe određenu procesnu situaciju, te da mu je jedini izlaz bio da zatraži izuzeće i onemogući dalji tok postupka.

Suđenje Aleksiću je danas prekinuto nakon što je njegov branilac zatražio izuzeće sudije, a potom je udaljen iz sudnice jer je nastavio da viče i raspravlja se sa sudijom.