7. mart 2023 13:30

Stanisavljević: Očekuje se izveštaj komisija o uzroku iskliznuća voza iz šina kod Zaječara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Stanisavljević: Očekuje se izveštaj komisija o uzroku iskliznuća voza iz šina kod Zaječara

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Portparol Infrastrukture železnica Srbije Nenad Stanisavljević izjavio je danas da se u narednim danima očekuje izveštaj komisija Infrastruktura železnica Srbije i Srbija voza o uzroku iskliznuća voza koji se kretao iz Prahova ka Zaječaru.

On je za Tanjug rekao da je putnički voz, koji se juče u 10.52 minuta kretao iz Prahova za Zaječaru, iskliznuo sa jednom svojom osovinom, u železničkoj stanici Trnavac.

"Prilikom kretanja iz ove stanice u pravcu Zaječara, došlo je do iskliznuća sa jednom osovinom ove garniture. Kada kažemo da je voz iskliznuo sa jednom osovinom, to znači da nije bilo nikakvog prevrtanja, nikakvog iskliznuća celog vagona ni cele kompozicije, i nije bilo nikakvih oštećenja niti na železničkoj infrastrukturi, niti na voznoj garnituri. U vozu je bilo dvadesetak putnika i niko od njih nije bio povređen. Železnički saobraćaj nije bio u prekidu jer se odvijao drugim kolosekom i nikakvih većih posledica od ovog iskliznuća nije bilo", objasnio je on.

Stanisavljević napominje da većih posledica na samoj pruzi, kao ni na železničkoj kompoziciji nije bilo, i dodao da je bilo potrebno samo da pomoćni voz koji služi za raščišćavanje posledica vanrednih događaja dođe na lice mesta i vrati tu jednu osovinu na prugu kako bi voz nastavio dalje.