12. april 2023 14:41

U Trsteniku održana humanitarna aukcija uskršnjih jaja za pomoć bolesnoj deci

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Trsteniku održana humanitarna aukcija uskršnjih jaja za pomoć bolesnoj deci

Foto: Shutterstock.com/Yuganov Konstantin, ilustracija

TRSTENIK - U Trsteniku je danas održana 17. po redu humanitarna aukcija uskršnjih jaja, kako bi se pomoglo bolesnim sugrađanima iz ovog grada.

Na aukciji je bilo izloženo 46 jaja koja su izradili umetnici i učenici iz Trstenika.

Kupci su bila javna i privatna preduzeća, ali i građani iz Trstenika.

Na aukciji je skupljeno rekordnih 551.000 dinara od prodaje uskršnjih jaja, a najskuplje jaje plaćeno je 27.500 dinara. Ovu svotu je izdvojila firma Mebit iz Trstenika.

Milena Turk, predsednik opštine Trstenik rekla je da se iz godine u godinu javlja sve više umetnika, građana i privrednika.

„Ove godine je opština Trstenik pokazala veliku solidarnost i društvenu odgovornost. Na Vaškršnjoj aukciji jaja prikupljeno je rekordnih 551.000 dinara koje će otići porodicama koje je opredelio Centar za socijalni rad. Te porodice se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i novac im je potreban za lečenje svojih članova porodice“, rekla je Turk.

Dragana Lazarević iz PPT Namenska u Trsteniku rekla je za Tanjug da su ove godine kupili sedam jaja.

„Namenska zajedno sa svojim menadžmentom, i ove godine je učestvovala na aukciji koju je organizovala lokalna samouprava. Uvek se odazivamo na sve humanitarne akcije u našoj opštini. Tako smo ove godine dali doprinos kupovinom sedam jaja“, rekla je Lazarević.