20. april 2023 16:47

"Krušik": Postignut dogovor o povećanju zarada zaposlenih do kraja 2023.

Izvor: TANJUG

podeli vest

"Krušik": Postignut dogovor o povećanju zarada zaposlenih do kraja 2023.

Foto: KRUŠIK

VALJEVO - Predstavnici Štrajkačkog odbora i rukovodstvo valjevskog "Krušika" danas su postigli sporazum o povećanju zarada zaposlenih do kraja 2023. godine, kroz sedam mesečnih jednokratnih povećanja.

Neto-iznos isplata se kreće od 8.000 dinara, za najniže grupe složenosti, do 4.000 dinara za najviše grupe složenosti, navodi se u saopštenju privrednog društva Holding korporacija "Krušik" a.d. Valjevo.

Kako se dodaje, prethodno je, u skladu sa ranije datim obećanjem, uplaćeno jednokratno povećanje povodom Uskršnjih praznika u neto-iznosu od 5.500 dinara, za najniže grupe složenosti, do 2.500 dinara za najviše grupe složenosti.

"Usvojenim sporazumom primat je dat finansijskoj podršci socijalno najugroženijim kategorijama. Stav rukovodstva i Štrajkačkog odbora je da obe strane, zajedničkim naporima, treba da stvaraju uslove za povećanje obima realizacije ugovorenih poslova, što otvara prostor za rast zarada zaposlenih u narednom periodu", piše u saopštenju.

U "Krušiku" je u sredu održan jednočasovni štrajk upozorenja sa samo jednim zahtevom – povećanje zarada. Prethodni jednočasovni štrajk održan je 29. marta.