29. april 2023 08:43

Putevi Srbije: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja; Putnička vozila na prelazu Preševo čekaju u oba smera

Izvor: TANJUG

podeli vest

Putevi Srbije: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja; Putnička vozila na prelazu Preševo čekaju u oba smera

Foto: TANJUG/ALEKSANDRA DRAŽIĆ

BEOGRAD - Na naplatnim stanicama na autoputevima u zemlji nema zadržavanja vozila, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Zbog prvomajskog praznika očekuje je povećan intenzitet saobraćaja na državnim putevima, zbog čega "Putevi Srbije" preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, navodi se u saopštenju.

Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze. Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

Putnička vozila na graničnom prelazu Preševo čekaju u oba pravca

Na graničnom prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje, putnička motorna vozila čekaju 40 minuta, a autobusi 25 minuta, saopštilo je jutros Javno preduzeće "Putevi Srbije". Prema informacijama Uprave granične policije u 7:15, na istom graničnom prelazu, na ulazu u zemlju, zadržavanje za putnička motorna vozila je 20 minuta.

Pored toga, na prelazu Batrovci, na izlazu, teretna motorna vozila čekaju pola sata. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, dodaje se u saopštenju.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.