3. maj 2023 14:55

Zvaničnici iz BiH izrazili saučešće povodom jutrošnje tragedije u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zvaničnici iz BiH izrazili saučešće povodom jutrošnje tragedije u Beogradu

Foto: Shutterstock.com/AlemOmerovic, ilustracija

SARAJEVO - Predstavnici državnog nivoa vlasti u BiH uputili su rukovodstvu Srbije, porodicama i građanima saučešće povodom tragedija koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda, kada je ubijeno osmoro dece i čuvar škole, dok je više njih ranjeno.

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi u Beogradu.

"Poštovani predsedniče, primite izraze mog najdubljeg saučešća, te Vas molim da roditeljima i porodicama nastradalih u ovom strašnom činu prenesete reči naiskrenijeg saosećanja, a povređenima želje za što brži oporavak", navela je Cvijanović.

Cvijanović je istakla da je sa tugom i nevericom primila vest o bezumnom napadu u beogradskoj osnovnoj školi, u kojoj su tragično stradali nedužni učenici i zaposleni.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić saučešće je izrazio predsedniku Vučiću.

"Poštovani predsedniče Vučić, primite izraze saučešća i žaljenja zbog tragedije koja se dogodila u jednoj od beogradskih osnovnih škola. Iskreno se nadam da se broj žrtava neće povećavati, te da će povređeni uspeti da se brzo oporave", napisao je Komšić.

Predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto izraze saučešća uputila je premijerki Srbije Ani Brnabić.

"Duboko me potresla vest o tragediji u kojoj su stradali učenici i zaposlenici u osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' na Vračaru u Beogradu. U ime Saveta ministara BiH i svoje lično ime, Vama i porodicama stradalih upućujem izraze najiskrenijeg saučešća i podrške. BiH deli bol s porodicama nastradalih i želi brz oporavak povređenim učenicima i nastavnicima. Naše misli i molitve su uz vas", navela je Krišto.

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković uputio je telegram saučešća prvom potpredsedniku Vlade Srbije i ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću povodom tragičnog događaja u Beogradu.

"Duboko me potresla vest o tragičnom događaju u osnovnoj školi u Beogradu gde su živote izgubili nedužni učenici i zaposleni škole. U ime Ministarstva spolljnih poslova Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, Vama i porodicama stradalih upućujem izraze najiskrenijeg saučešća, a povređenim učenicima i uposlenicima želim brz oporavak. Naše misli su sa vama", istakao je Konaković.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić je u saučešću poručio:

"Ovaj bezrazložni napad odneo je mnoge nedužne živote i uzrokovao tugu mnogih porodica, naroda Srbije i brojnih vaših prijatelja u BiH. Delimo i ovu bol sa Vama i stojimo uz porodice i građane Srbije u ovim bolnim i tužnim trenucima. Na raspolaganju smo i za svaki vid pomoći i saradnju u ovom i drugim sigurnosnim izazovima i prijetnjama. Molimo da prenesete naše želje za brzi oporavak povrijeđenih učenika i uposlenika škole".

Predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća predsedniku Narodne skupštine Srbije Vladimiru Orliću i poručio da ga je vest o jutrošnjem događaju duboko potresla.

"Duboko me je potresla vest o tragediji u kojoj je život izgubilo više učenika beogradske osnovne škole i jedan zaposleni, a više njih povređeno. Molim vas da porodicama poginulih i zaposlenicima škole prenesete izraze iskrenog saučešća, a povređenim učenicima želje za brz oporavak", navodi se u telegramu saučešća predsedavajućeg Zvizdića.