7. maj 2023 14:35

Direktor OŠ u Omoljici Vladimir Ristić: Ogroman bol mora da napravi promenu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor OŠ u Omoljici Vladimir Ristić: Ogroman bol mora da napravi promenu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Direktor OŠ "Dositej Obradović" u Omoljici kod Pančeva Vladimir Ristić rekao je da ogroman bol mora da napravi neku promenu u društvu, ali da svi zajedno moramo naći način da nešto promenimo.

"U ovim danima slušali smo decu i pričali, a kako vreme bude prolazilo taj rad sa decom će da da neki smisao, ogromna bol mora da napravi neki promenu. Svi zajedno, kolege, roditelji i deca, zbog kojih smo svi tu, moramo da pronađemo zajednički način da radimo na toj promeni" ocenio je Ristić za Tanjug, razgovarajući o nedavnim pucnjavama u OŠ "Vladimir Ribnikar" u Beogradu i u Mladenovcu.

 

Naglašava da se slučajno našao tu, da nije došao je kao predstavnik škole nego lično, i poručuje da sve škole učestvuju u ovom bolu, i da bez obzira na mesto, svi isto osećaju.

Rekao je da je strah najprirodniji u prvom trenutku, ali ako se robuje tom strahu onda škole gube smisao.

"Ako se robuje strahu onda i život gubi smisao, ne samo ovi životi koji su prekinuti na ovaj način, već dolazi do prekida mnogo većih razmera, a to ne smemo da dozvolimo" zaključio je Ristić.

Objasnio je da se škole svaki dan trude da nešto promene jer i deca rastu i menjaju se, a ovakve okolnosti zahtevaju promenu i na tehničkom nivou škole.

"Prva promena je povećati broj razgovora sa decom, pronaći način da se sa svakim priča, što je veoma često nemoguće" rekao je on i dodao da je potrebno zajedništvo kako bi pronašli način da se problemi reše.