14. decembar 2022 10:27

Dva mosta u Lučanima zbog oštećenja zatvorena za teretni saobraćaj

Autor: Tanjug

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dva mosta u Lučanima zbog oštećenja zatvorena za teretni saobraćaj

Foto: Shutterstock.com/elesi, ilustracija

LUČANI - Za dva mosta preko reke Bjelice koja protiče kroz opštinu Lučani, a u nadležnosti su "Puteva Srbije”, zbog lošeg stanja u kome se nalaze doneto je rešenje o zabrani prelaska teretnih vozila.

Na prilazu mostovima postavljene su i barikade kako bi se onemogućio teretni saobraćaj.

"Već izvesno vreme utvrđeno je da su mostovi oštećeni i nakon poslednje inspekcije naloženo je zatvaranje za kamionski saobraćaj. Postavljene su barijere pored kojih praktično mogu samo da prođu putnička vozila, dok se teretni saobraćaj preusmerava preko deonice Jelica - Ovčar Banja - Lučani. Zabrana saobraćaja za vozile čija masa prelazi 1,5 tonu trajaće dok se ne izgrade novi mostovi”, rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Dolović je naveo da je projektno - tehnička dokumentacija za izgradnju dva nova mosta završena i da se početak radova očekuje u prvim mesecima naredne godine.

Odluka o zabrani prelaska teških vozila preko ova dva mosta najveće probleme stvara meštanima koji, od sadašnjih 20 kilometara, sada do istih odredišta moraju da voze i tri puta duže i to preko planine Jelice.