18. maj 2023 17:13

Grupa Srba iz Kosovskog Pomoravlja stigla pešice u Predejane na putu do Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grupa Srba iz Kosovskog Pomoravlja stigla pešice u Predejane na putu do Beograda

Foto: Tanjug video

PREDEJANE - Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dočekao je u Predejanu grupu srpskih mladića, koja je iz Kosovskog Pomoravlja juče ujutru krenula pešice do Beograda kako bi prisustvovala velikom narodnom skupu jedinstva pod nazivom "Srbija nade" 26. maja.

Grupu od 13 mladića pored Cvetanovića dočekali su uz pogaču i so i predstavnici lokalne samouprave, meštani Predejana i aktivisti Srpske napredne stranke (SNS).

 

"Vi ste Srbija sadašnjosti i Srbija budućnosti. Dajemo vam podršku i vidimo da ste jedna mlada i energična ekipa, puna ljubavi i želim vam da vam se ostvari sve što poželite. Želim da nastavimo put perspektive, put budućnosti i da sačuvamo Kosovo i Metohiju u okviru naše države. Teritorijalni integritet i suverenitet naše države je primaran", rekao je Cvetanović i poželeo sreću mladićima.

Jedan od mladića, Dalibor Janković iz Gornjeg Kusca rekao je da tokom pešačenja nije bilo većih problema i da ih čak ni loši vremenski uslovi nisu omeli u namerama.

"Naš cilj je podrška predsedniku Aleksandru Vučiću i ništa nam nije teško. Nastavićemo istim tempom. Malo je naporno, ali čuvamo jedan drugog. Ceo naš tim je kao jedan i tako ćemo stići do kraja", istakao je Janković.