24. maj 2023 16:17

Tokom Spasovdanske litije biće održan pomen na uglu ulica Kralja Milana i Kraljla Milutina

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tokom Spasovdanske litije biće održan pomen na uglu ulica Kralja Milana i Kraljla Milutina

Foto: Tanjug/video, arhiva

BEOGRAD - Vikarni episkop toplički Petar izjavio je da će sutra tokom Spasovdanske litije, na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, biti služen pomen stradalima u OŠ "Vladislav Ribnikar" i nastradalima Mladenovcu.

Episkop toplički Petar je rekao da že u Hramu Vaznesenja u 19 časova početi tradicionalna Spasovdanska litija, na čijem čelu će biti mošti Svetoga vladike Nikolaja Velimirovića.

Mošti tog svetitelja će, dodaje, već danas u popodnevnim časovima stići u Hram Vaznesenja.

Napominje da će krstonosci ove godine biti stipendisti patrijarha srpskog, studentkinja Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta i student Filozofskog fakulteta.

"Odatle će molitvena litija krenuti putem Hrama svetog Save na Vračaru. Zaustaviće se na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, gde će se služiti pomen nastradalima u OŠ Vladislav Ribnikar i u Mladenovcu", rekao je vikar patrijarha.

Nakon toga će, dodaje, litija nastaviti molitveni hod i zaustaviti se ispred Hrama Svetog Save, gde će se služiti moleban za mir, blagoslov i isceljenje, koje će služiti patrijarh Porfirije koji će se obratiti narodu.

Posle toga će vernici moći da se poklone i celivaju mošti Svetog vladike Nikolaja Velimirovića.