2. jun 2023 14:02

Advokat Predrag Miljković: Stanje Dušana Obrenovića stabilnije, ali i dalje sam zabrinut

Izvor: TANJUG

podeli vest

Advokat Predrag Miljković: Stanje Dušana Obrenovića stabilnije, ali i dalje sam zabrinut

Foto: Tanjug video

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat uhapšenog Dušana Obrenovića, Predrag Miljković izjavio je danas da je stanje njegovog klijenta, koga su pripadnici tzv.Kosovske policije uhapsili u Zvečanu i brutalno prebili u ponedeljak fizički stabilnije, ali da je i dalje uplašen za njegovu bezbednost.

"Odmah sam od korektivne službe zahtevao njegov transfer u zatvor u Mitrovici. I čekam odgovor. Ja sam to i njima napisao, a reći ću i vama, plašim se da su se sve političke tenzije iz Zvečana prenele na zatvorsku populaciju u Gnjilanu. Vrlo lako može doći do nekakvih problema. Zbog toga mislim da je najpotrebnije da se on prebaci u centar u Mitrovici", rekao je on novinarima.

 

Govoreći o snimcima, na kojima se vidi da su Obrenovića i Radoš petrovića pripadnici Kfora uvukli u zgradu opštine i predali tkzv. pripadnicima specijalne policije pre započetog sukoba, Miljković kaže da su te fotografije od neprocenjivog značaja za njihovo dalje suđenje.

"Neću previše komentarisati da se ne bih na neki način mešao u istragu, ali se sa tih fotografija najbolje i najtačnije vidi tačan momenat, tačan sekund njihovog lišavanja slobode. Dakle, Dušan Obrenović i Radoš Petrović su lišeni slobode od strane KFOR-a sa zemlje između 15.30 i 16 časova. Što je sada već fakat. I svi smo to videli. A ne kako se to navodi od strane tužilaštva i policije u 23.30. Oni su mirno protestujući bili uhapšeni, dok su dole sedeli na zemlji", rekao je on.

Dušanu Obrenoviću i Radošu Petroviću na sednici za određivanje pritvora, a koja je bila zatvorena za javnost, određen je pritvor od 30 dana.