4. jul 2023 21:52

Useljeno 14 porodica u socijalne stanove u Ljuboviji uz podršku Evropske unije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Useljeno 14 porodica u socijalne stanove u Ljuboviji uz podršku Evropske unije

Foto: TANJUG/UNOPS/ SANJA KNEŽEVIĆ

LJUBOVIJA - Zahvaljujući podršci Evropske unije, danas je 14 porodica useljeno u novoizgrađene objekte za socijalno stanovanje u Ljuboviji, saopštila je Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS)

Navodi se da su putem programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji" (EU SHAI) obezbeđeni kompletno namešteni i opremljeni stanovi za porodice koje pripadaju najosetljivijim društvenim grupama iz Ljubovije.

 

Ključeve novih stanova uručili su predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović, programski menadžer u Delegaciji EU u Srbiji Gerhard Zalcer, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Slavica Jelača, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić i menadžerka programa „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’ i predstavnica UNOPS-a Dragana Milošević.

Ministar Žigmanov u Ljuboviji na ceremoniji uručenja ključeva stanova za socijalno stanovanje

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov učestvovao je danas u ceremoniji uručenja ključeva korisnicima 14 novih stanova u novoizgrađenim objektima za socijalno stanovanje u Ljuboviji.

Stanovi su izgrađeni u okviru programa ''Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji'', saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Žigmanov je tokom ceremonije izjavio da Vlada Srbije vodi socijalno pravednu politiku sa ciljem obezbeđivanja dostojanstvenog života građana i naročito vodeći računa o socijalno osetljivim kategorijama stanovništva.