19. decembar 2022 12:53

Tanjug potpisao novi sporazum sa italijanskom novinskom agencijom ANSA, veća saradnja dve agencije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tanjug potpisao novi sporazum sa italijanskom novinskom agencijom ANSA, veća saradnja dve agencije

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Novinska agencija Tanjug i vodeća italijanska novinska agencija ANSA obnovile su danas ugovor o međuagencijskoj saradnji, a direktorka kompanije "Tačno" Manja Grčić poručila je, nakon potpisivanja, da je za Tanjug izuzetno važna saradnja sa ozbiljnim svetskim agencijama.

Ugovor između dve agencije su, u prisustvu ambasadora Italije u Beogradu Luke Gorija, potpisali Manja Grčić, direktorka kompanije "Tačno", koja je preuzela žigove Tanjuga i direktor italijanske agencije Stefano Dealesandri.

 

"Ovo je jako važan dokument za Tanjug. ANSA je najveća italijanska agencija, ima više od 500 zaposlenih i jako smo srećni što najozbiljnije svetske agencije žele da saradnjuju sa nama", rekla je Grčić.

Ona je navela da će Tanjug i ANSA razmenjivati informacije i medijski sadržaj, te istakla da je sa direktorom italijanske agencije razgovarala i na koji način može da se proširi saradnja.

"Mislim da je najbitnija razmena znanja i novih tehnologija pošto je za nas jako važno da Tanjug nastavlja da se razvija", istakla je Grčić.

Dealesandri je naveo da mu je veoma drago što su dve agencije obnovile sporazum.

"Veoma nam je drago što obnavljamo sporazum sa agencijom Tanjug i to vidimo kao prvi korak u pravcu povećanja naše saradnje", rekao je Dealesandri.

Ambasador Italije u Beogradu Luka Gori istakao je da je veoma važna saradnja dve novinske agencije za celokupne odnose dve zemlje.

"Italija i Srbija imaju značajne bilateralne odnose i naš ministar spoljnih poslova je bio u poseti Srbiji pre samo dve nedelje. Mi želimo da pojačamo našu bilateralnu saradnju i u političkom i u ekonomskom smislu", rekao je Gori.

On je najavio da će u narednim nedeljama i mesecima biti puno događaja, poseta i zajedničkih aktivnosti.