7. jul 2023 15:14

Kruševljani dobili modernije bazene

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kruševljani dobili modernije bazene

Foto: TANJUG/GRAD KRUŠEVAC/ DEJAN FILIPOVIĆ

KRUŠEVAC - Povodom obeležavanja zvaničnog početka letnje kupališne sezone u Kruševcu, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) Čedomir Rakić danas je sa gradočelnicom Jasminom Palurović obišao, u ime ministra dr Aleksandra Martinovića, obnovljene otvorene bazene Sportskog centra „Kruševac“, u čiju rekonstrukciju je to ministarstvo uložilo 22,4 miliona dinara.

Rakić je iskazao zadovoljstvo što su obnovljeni bazeni predati na korišćenje građanima Kruševca i izrazio uverenje da će unapređena sportska infrastruktura značajno doprineti poboljšanju kvaliteta života stanovnika na tom području, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

On je dodao da kapacitet kompleksa u potpunosti zadovoljava potrebe Kruševljana, kao i da će ova važna investicija biti mesto za uživanje, sport i rekreaciju svih generacija.

Istakavši da je ideja predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, kao i MDULS-a, da prepoznaju i pomognu ostvarivanju prioritetnih projekata u svim opštinama i gradovima, u cilju obezbeđivanja jednakih uslova života za sve ljude na lokalu, Rakić je iskazao zadovoljstvo što je zajednički projekat realizovan na visokokvalitetan način.

Adaptacija tri bazena u Kruševcu sprovedena je u dve faze. Tokom prve faze, koju je finansirao grad Kruševac, rekonstruisan je olimpijski bazen, a u drugoj fazi, uz podršku MDULS-a, bazen za neplivače i mali bazen.