7. jul 2023 21:33

Načelnik Uprave saobraćajne policije pozvao posetioce Exita da poštuju saobraćajne propise

Izvor: TANJUG

podeli vest

Načelnik Uprave saobraćajne policije pozvao posetioce Exita da poštuju saobraćajne propise

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević pozvao je večeras posetioce muzičkog festivala "Egzit" da poštuju saobraćajne propise, ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i da budu odgovorni i time sačuvaju svoj i živote drugih ljudi.

Lakićević, koji je u sklopu kampanje Agencije za bezbednost saobraćaja, obišao saobraćajne policajce angažovane na obezbeđenju ove manifestacije, naglasio je da je imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova da posetioci ove manifestacije i građani Novog Sada budu bezbedni i da će, tokom trajanja festivala, policija obavljati intenzivnu kontrolu saobraćaja, saopštio je MUP.

 

"Prošle godine tokom ove manifestacije iz saobraćaja je isključeno 200 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 15 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Taj negativni trend se nastavio. Samo sinoć 60 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola i pet zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci", kazao je Lakićević.

Načelnik Uprave saobraćajne policije pozvao je sve posetioce manifestacije da u sklopu kampanje "Vozi odmoran" na put ne kreću umorni i neispavani i da poštuju saobraćajne propise, dodaje se u saopštenju.