14. jul 2023 16:08

Edin Đerlek potpisao ugovor o obnovi Doma kulture u Negotinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Edin Đerlek potpisao ugovor o obnovi Doma kulture u Negotinu

Foto: TANJUG/Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj/ Miloš Perić

NEGOTIN - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i zamenik predsednika opštine Negotin Bogdan Gugić potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekata sanacije krova zgrade Doma kulture „Stevan Mokranjac“, kojim će biti omogućen dalji rad i nesmetano funkcionisanje te važne ustanove kulture za građane Negotina.

Kako je saopštilo Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj, Đerlek je istakao je značaj projekta sanacije, za koji je opredeljeno 2,5 miliona dinara, ukazujući na to da je neophodno stvoriti adekvatan kulturno-društveni sadržaj za građane, pre svega mlade ljude, kako bismo zaustavili migracije i omogućili im da ostanu da žive u svojim sredinama.

 

Na taj način, kako je objasnio, podržaćemo nastavak organizovanja važnih međunarodnih manifestacija, poput festivala „Mokranjčevi dani“, ali i različitih pozorišnih, likovnih, muzičkih, izdavačkih i obrazovnih delatnosti za koje u Negotinu postoji veliko interesovanje, a o čemu svedoči više od 150 realizovanih projekata i preko 23.000 poseta u prethodnoj godini.

"Ustanove poput domova kulture zauzimaju centralnu i najznačajniju poziciju u kreiranju društvenog i kulturnog ambijenta svake opštine, zbog čega je izuzetno važno da pomognemo i podržimo njihove aktivnosti i uslove za dalje funkcionisanje", poručio je Đerlek.

Dodao je da njegovo ministarstvo i Vlada Srbije imaju sluha za probleme opština širom Srbije i da zajedno sa njima sprovode važnu misiju, a to je stvaranje uslova za bolji život svih naših građana.