20. jul 2023 10:14

Zbog nevremena proglašena vanredna situacija u Sremskoj Mitrovici, dve osobe teže povređene

Autor: Tanjug

podeli vest

Zbog nevremena proglašena vanredna situacija u Sremskoj Mitrovici, dve osobe teže povređene

Foto: TANJUG/ALEKSANDRA DRAŽIĆ

BEOGRAD - Zbog razornog nevremena koje je zahvatilo Sremsku Mitrovicu, proglašena je vanredna situacija danas u 8 sati u tom gradu.

Sve komunalne službe dobile su nalog da raščišćavaju teren po selima i gradu, a gradska plaža je do daljnjeg biti zabranjena za posetioce zbog mogućeg pada odlomljenih grana i napuklog drveća.

Oko 40 ljudi zatrazilo je od sinoć medicinsku pomoć s teritorije Mitrovice zbog povreda nastalih usled nevremena, a dvoje je sa težim povredama transportovano u Beograd na dalje lečenje. 

U oluji u Sremskoj Mitrovici dve osobe teže povređene

U Sremskoj Mitrovici su usled vremenskih nepogoda dve osobe teže povređene - jedna je zadobila povrede vratnih pršljanova, a druga lica i glave.

Osoba sa povredama vratnih pršljanova je prevezena za Beograd u Klinički centar Srbije, dok je osoba sa povredama lica i glave prevezena u Klinički centar Vojvodine, rečeno je za Tanjug u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Još dve osobe povređene su u oluji koja je noćas zahvatila Srbiju. 90-godišnja žena smeštena je na jedinici intenzivne nege sa višestrukim prelomima rebara. Druga osoba koja je zadržana u bolnici u tom gradu je 63-godišnji muškarac koji je zadobio prelom lopatice. 

U Sremskoj Mitrovici velika materijalna šteta zbog nevremena

Sednica Štaba za vanredne situacije zbog posledica olujnog nevremena održana je danas u Sremskoj Mitrovici. Pričinjena je velika materijalna šteta, kako na domaćinstvima, tako i na javnim ustanovama, pa je jutros u osam sati proglašena vanredna situacija u tom gradu.

Sagledano je stanje, predati su izveštaji javnih preduzeća i drugih koji sudeluju u funkcionisanju štaba, a ekipe su bile na terenu već kada je počelo nevreme.

"Situacija nije na zavidnom nivou, ima mnogo štete, mnogo toga što treba sanirati. Uništeno je mnogo krovova, zelenila, javnih ustanova, a sve to treba sanirati da bi grad nastavio da funkcioniše. Zato smo doneli odluku da se proglasi vanredna situacija. Doneta je odluka da Gradska uprava za saobraćaj i komunalne i inspekcijske poslove izađe tokom dana na teren i sagleda štetu koja je nastala, izdata je naredba svim javnim preduzećima da budu u funckiji saniranja. Nažalost, gradska plaža je pretrpela velike posledice i zabranjeno je njeno korišćenje zbog bezbednosti građana", izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Olujno nevreme pogodilo Srbiju, evakuisano 15 ljudi, pričinjena materijalna šteta

Olujno nevreme pogodilo je Srbiju i načinilo materijalnu štetu, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 15 ljudi.

Usled oluje delovi Vojvodine i Beograda ostali su bez električne energije.

Zbog nevremena privremeno je juče bio zatvoren beogradski aerodrom "Nikola Tesla", a poteškoća je bilo i u funkcionisanju železničkog saobraćaja.