20. decembar 2022 16:55

Novi Sad: Održan Osmi novogodišnji bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novi Sad: Održan Osmi novogodišnji bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju

Foto: Pokrajinska vlada

NOVI SAD - U zgradi Vlade Vojvodine održan je danas Osmi novogodišnji bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju.

Deca iz devet škola u Vojvodini za učenike sa smetnjama u razvoju prodavala su novogodišnje proizvode koji su nastali u njihovim školskim radionicama, saopštila je Vlada Vojvodine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš izjavio je da je cilj te manifestacije da se predstavi i nagradi rad specijalizovanih ustanova obrazovanja i vaspitanja, da se izlagačima na štandovima omogući da pokažu umeće i talente đaka i da se istakne kako ti vredni mladi ljudi i deca daju poseban doprinos društvu.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice godinama podržava organizovanje prodajnog bazara rukotvorina jer je to izuzetno važan događaj, budući da iz godine u godinu možemo da javno pohvalimo i podržimo trud i veštinu učenika koji su načinili rukotvorine, kao i strpljenje, pažnju i pedagošku brigu njihovih vaspitača, istakao je Sakalaš.

Na Novogodišnjem bazaru predstavile su se škole iz Bačke Palanke, Novog Sada, Kikinde, Sombora, Bečeja, Pančeva, Zrenjanina i dve škole iz Subotice.

Bazar je organizovan u saradnji sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” iz Novog Sada s ciljem da se predstavi i nagradi rad učenika i njihovih nastavnika, kao i da se promoviše inkluzija.

Inkluzivni mešoviti hor „Ison“, pod rukovodstvom Miodraga Miše Blizanca, podstakao je sve okupljene da zajedno zaplešu i zapevaju, a pred sam kraj događaja stigao je Deda Mraz sa malim pomoćnicima, koji su podelili novogodišnje paketiće deci, navodi se u saopštenju.