25. jul 2023 15:42

Potpisan ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje igrališta u Maloj Plani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisan ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje igrališta u Maloj Plani

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA RAVNOMERNI REGIONALNI RAZVOJ/ SVETLANA PAVLOVIĆ

BEOGRAD - Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje dečijeg igrališta u Maloj Plani, za koji je opredeljeno 3,6 miliona dinara, saopštilo je resorno ministarstvo.

Đerlek ocenio je da, osim saobraćajne i komunalne, socijalna infrastruktura predstavlja jedan od ključnih faktora regionalnog razvoja, poručujući da je ovo jedinstven i važan projekat za koji veruje da će nadalje predstavljati model i za ostala seoska područja u Srbiji.

Realizacijom projekta, kako je istakao ministar, selo Mala Plana i seoska škola u neposrednoj blizini, sa oko 200 učenika, dobiće moderan i savremeno uređen prostor za rekreaciju, sa ugrađenim novim igračkama i mobilijarom, arhitektonski pristupačno i prilagođeno i deci sa invaliditetom.

"Vlada Srbije, pored rekordnih ulaganja u infrastrukturu ovog regiona i širom Srbije, pokazuje izuzetan senzibilitet za ulaganja u unapređenje socijalnog ambijenta za mlade ljude", istakao je Đerlek.

Ministar Đerlek poručio je da su jednaka ulaganja u seoske sredine značajna kako bi se stvorio povoljan ambijent za mlade ljude i minimizirao dalji odliv stanovništva.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović rekao je da je u gradu Prokuplju u prošloj godini izgrađeno deset dečijih igrališta i da je plan da svaka seoska sredina dobije ovako moderno uređen prostor, koji će omogućiti raznovrsnost sportskih i društvenih sadržaja za decu i sveukupno podizanje nivoa socijalnog života.