27. jul 2023 14:19

Upravnik Vojne bolnice Niš Veljko Milić: Nastavljamo trend nabavke nove opreme

Izvor: TANJUG

podeli vest

Upravnik Vojne bolnice Niš Veljko Milić: Nastavljamo trend nabavke nove opreme

Foto: Tanjug video

NIŠ - Upravnik Vojne bolnice Niš Veljko Milić izjavio je danas da ta zdravstvena ustanova nastavlja trend nabavljanja nove opreme uz pomoć Ministarstva odbrane i Uprave za vojno zdravstvo.

On je, povodom obeležavanja Dana sanitetske službe Vojne bolnice, izjavio da VB Niš ove godine završava nabavku nekoliko sanitetskih vozila, ultrazvučnih aparata i obnavljanje kompletne aparature na ginekološkom kabinetu i ortopediji.

Istakao je da da VB Niš planira ugovor sa Republičkim fondom i ulaganje u infrastrukturu, kako na eksterijeru tako i na interijeru Bolnice, kako bi stvorili novi i bolji izgled, sve u cilju podrške Vojske Srbije u rešavanju i obavljanju njihovih zadataka, i lečenju pacijenata.

"Posebno smo ponosni na saradnju sa gradskim strukturama i sa Kliničkim centrom i Domom zdravlja. Ta saradnja je veoma živa, do skoro je i Klinika za infektivne bolesti bila u gostima u Vojnoj bolnici i sve je prošlo u najboljem redu", naglasio je upravnik.

Milić kaže da je pregleda pacijenata na godišnjem nivou bilo preko 200.000, dok je hospitalizovanih pacijenata bilo manje, i u tom smislu Bolnica nudi određeni broj postelja Republičkom fondu što je, smatra on, značajno kako za građane Niša tako i za okolinu.

Govoreći o obeležavanju 184 godine od osnivanja sprskog saniteta rekao da je tog dana 1839. godine ukazom Kneza Aleksandra Karađorđevića, postavljen prvi štabni doktor, praktično načelnik saniteta.

"To je bio jedan od prvih dokumenata koji je pokazao početak razvoja sanitetske službe", naglasio je on i dodao da je kroz Bolnicu prošlo mnogo značajnih lekara, među kojima je i osnivač VB Niš doktor Vladan Đorđević.