29. jul 2023 20:14

Đorđe Milićević otvorio letnji kamp u Orašcu za mlade iz dijaspore

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Milićević otvorio letnji kamp u Orašcu za mlade iz dijaspore

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA ODNOSE SA DIJASPOROM/ RADE BEGOVIĆ

ARANĐELOVAC - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom Đorđe Milićević danas je u Marićevića jaruzi u Orašcu otvorio „Letnji kamp za mlade iz dijaspore Aranđelovac 2023“.

Ministar je prethodno sa predstavnicima lokalne vlasti iz Aranđelovca položio vence na spomenik Karađorđu ispred OŠ „Prvi srpski ustanak“, saopšteno je iz Milićevićevog kabineta.

''Danas sam ovde u pod Bukuljom kako bismo zajedno ozvaničili otvaranje jednog od 22 tematska letnja kampa čiju je organizaciju finansiralo Ministarstvo zaduženo za dijasporu u gradovima širom Srbije, a koji će okupiti našu dragu omladinu iz dijaspore i regiona. Ovi kampovi imaju poseban značaj jer vas koji ste raseljeni širom sveta povezuju s korenima, kulturnim nasleđem i dragom otadžbinom'', poručio je Milićević.

Dodao je da je želja da se kroz bogat program kulturno-obrazovanih sadržaja, muzičkih, umetničkih i sportskih radionica, kao i predavanja o kulturno-istorijskom nasleđu, ojača identitet mladih i podstakne njihova ljubav prema Srbiji.

''Verujemo da će ova iskustva koja stiču tokom letnjeg kampa biti od neprocenjivog značaja za njihovu povezanost sa maticom, ali i za izgradnju međusobnog razumevanja i saradnje'', istakao je ministar Milićević.

Ministarstvo je finansijski podržalo organizaciju tematskih kampova u kojima će tokom jula i avgusta učestvovati više hiljada mladih iz dijaspore.

Kampovi se, pored Aranđelovca, održavaju i u Lapovu, Tutinu, Velikom Gradištu, Kosjeriću, Osečini, Požarevcu, Raškoj, Zrenjaninu, Knjaževcu, Jagodini, Sjenici, Kruševcu, Gadžinom Hanu, Boljevcima, Sremskoj Mitrovici, Surdulici, Gornjem Milanovcu, Aleksincu i Sokobanji.