8. avgust 2023 09:16

Đorđe Milićević u Gadžinom Hanu otvorio seminar posvećen Suvoj planini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Milićević u Gadžinom Hanu otvorio seminar posvećen Suvoj planini

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA ODNOSE SA DIJASPOROM/ TOMICA BULATOVIĆ

GADŽIN HAN - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom, Đorđe Milićević, otvorio je u Gadžinom Hanu naučni seminar posvećen Suvoj planini, jednom od najdragocenijih prirodnih resursa Srbije, saopšteno je danas iz Kabineta ministra.

"Ovaj seminar je prilika da dublje razumemo važnost očuvanja ovog područja i naučimo kako da pravilno balansiramo između turističke aktivnosti i zaštite prirode. Suva planina nam pruža priliku da pokažemo kako možemo harmonično koegzistirati sa prirodom, negujući je dok istovremeno omogućavamo održiv razvoj zajednice", rekao je Milićević.

Kako je navedeno, Suva planina je biser prirode koji pruža priliku za duboko povezivanje sa netaknutom lepotom domovine, a njene neistražene staze, kristalno čiste reke i bogat biodiverzitet čine je pravim blagom koje treba sačuvati za buduće generacije.

Ministar je istakao da Vlada Srbije prepoznaje važnost očuvanja prirodne baštine, kao i stvaranje održivih turističkih destinacija, te stoga ulaže napore u izgradnju infrastrukture koja će omogućiti posetiocima da uživaju u prirodnim lepotama, ali isto tako i da ih ne naruše.