29. avgust 2023 17:09

Brnabić: Osobe sa invaliditetom su se fantastično uklopile u domaći IT sektor

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Osobe sa invaliditetom su se fantastično uklopile u domaći IT sektor

Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas da su se osobe sa invaliditetom fantastično uklopile u domaći IT sektor i postali važan segment rasta najbrže rastućeg sektora naše ekonomije.

Premijerka je, posle uručenja specijalizovanog vozila za prevoz osoba sa invaliditetom Udruženju distrofičara Beograda, istakla da je sektor usluga, a posebno IT sektor, oblast u kojoj nema prepreka da se ljudi, kao što su recimo članovi Udruženja distrofičara, osposobe i osamostale.

"Kada smo krenuli da finansiramo prekvalifikacije za ljude koji nemaju nikakvo predznanje u informacionim tehnologijama, ili nisu završili stručne škole i fakultete, posebno smo osmislili prekvalifikacije za IT sektor za osobe sa invaliditetom", navela je Brnabić.

Socijalna inkluzija je važna za svaku državu koja je jaka i uspešna

Brnabić je istakla da će država nastaviti da radi na projektima socijalne inkluzije u zemlji i Udruženju distrofičara Srbije, kome je uručila ključeve specijalizovanog vozila za prevoz osoba sa invaliditetom, zahvalila na saradnji i pomoći da problemi osoba sa invaliditetom budu još vidljiviji.

"Zahvaljujem na partnerstvu i prilici koju su nam dali, i što su verovali u nas da možemo da promenimo neke stvari. Obećavam kao premijerka da ćemo nastaviti da radimo i menjamo Srbiju zajedno", rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da su za nju, kao za nekoga ko voli Srbiju i sve ljude u njoj, projekti u oblasti socijalne inkluzije izuzetno značajni.