24. decembar 2022 14:06

Deci iz Udruženja NURDOR dodeljeni novogodišnji paketići u Roditeljskoj kući u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Deci iz Udruženja NURDOR dodeljeni novogodišnji paketići u Roditeljskoj kući u Novom Sadu

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Tradicionalna dodela novogodišnjih paketića za decu iz Udruženja NURDOR održana je danas u Roditeljskoj kući zadužbine porodice Kostić u Novom Sadu.

Kompanija "MK Group" godinama sarađuje sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka - NURDOR, a paketiće je ove godine u ime MK Grupe deci uručio direktor društva i sektora pravnih i opštih poslova Jovan Purar.

Purar je izjavio da su praznici period kada porodice najviše uživaju u zajedničkom vremenu, a za one koji su godinu proveli u borbi i neizvesnosti, imaju još veći značaj.

"Unapređenje kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka u Srbiji zajednička je misija svih nas kojoj svako moze doprineti na svoj način", rekao je on.

Postojanje Roditeljske kuće je od izuzetnog značaja, jer se deca i roditelji bolje osećaju u prijatnom okruženju i lakše podnose dalje lecenje koje je najčešće dugotrajno istakla je predsednica Upravnog odbora NURDOR-a, Joland Korora.

"Nisu samo citostatici i radio - terapija ono što leči decu. Njih leči i ljubav, podrška, zagrljaj i sve ono što mi pružamo u ovoj kući. Ponosna sam na ovu saradnju sa ,MK Grupom i nadam se da će se nastaviti i u budućnost", naglašava Korora.

Roditeljska kuća namenjena je deci i roditeljima tokom lečenja od malignih oboljenja, a ovakav vid smeštaja jedan je od oblika psiho -socijalne podrške.

Do sada je, pod okriljem ovog doma, svoje mesto našlo više od 120 porodica.