21. septembar 2023 15:33

Ministar Aleksandar Martinović u Topoli primio povelju Rođenje Presvete Bogorodice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Aleksandar Martinović u Topoli primio povelju Rođenje Presvete Bogorodice

Foto: TANJUG/GO TOPOLA

TOPOLA - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović danas je u Topoli, povodom obeležavanja Dana opštine i slave Mala gospojina, prisustvovao svečanoj sednici Skupštine opštine na kojoj mu je uručena povelja "Rođenje Presvete Bogorodice" kao izraz priznanja za izuzetne rezultate i doprinos razvoju te opštine.

Martinović je izrazio uverenje da će u Topoli uskoro početi rekonstrukcija Kraljevog podruma, koji predstavlja srce vinskog turizma tog kraja i koji se uklapa u regionalni projekat "Šumadija, srpska Toskana".

Ministar je dodao da će opština ostvariti prioritetni projekat obnove užeg centra i pešačke zone, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U obrazloženju nagrade navodi se da se ministar Martinović istakao nesebičnim angažovanjem, podrškom i pomoći u realizaciji projekata koji doprinose kvalitetnijem pružanju usluga građanima i privredi, od kojih se posebno ističu projekti koji se odnose na rekonstrukciju sportske hale pri srednjoj školi, dogradnju elektrodistributivne mreže, modernizaciju javnog osvetljenja i donaciju laptop računara za potrebe rada opštinske uprave.

"Ova vredna nagrada predstavlja još jedan dokaz da građani Topole osećaju boljitak, kao direktni rezultat sprovođenja jedne snažne i nepokolebljive politike ekonomskog rasta i očuvanja državnih i vitalnih nacionalnih interesa Srbije", naveo je ministar.

Dodao je da su rezultati odgovornog rada vlade vidljivi na svakom koraku, u svim delovima i krajevima Srbije, kao i u svim oblastima života i rada, te da je država čak i u ovim teškim vremenima globalnog geopolitičkog previranja i ekonomske neizvesnosti, sačuvala nezavisnost i finansijsku stabilnost.

Ministar je, kako se navodi u saopštenju, govoreći o zajedničkoj saradnji ministarstva i Opštine Topola rekao da je to ministarstvo, između ostalog, uložilo 28 miliona dinara u obnovu fiskulturne sale u Srednjoj školi "Kralj Petar Prvi“ koja je svečano otvorena krajem februara.

Prema njegovim rečima, ovo je treći put da u ovom mandatu dolazi u Topolu, te da je tada razgovarao sa predsednikom opštine da bi bilo dobro da ministarstvo kroz sledeći ciklus Budžetskog fonda pomogne uvođenje modernog sistema grejanja, odnosno gasifikaciju te srednje škole.