26. septembar 2023 13:10

Milorad Antić: U smanjenju administracije za nastavno osoblje je načinjen veliki pomak

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milorad Antić: U smanjenju administracije za nastavno osoblje je načinjen veliki pomak

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Milorad Antić iz Foruma srednjih stručnih škola izjavio je danas da je načinjen veliki pomak kada je reč o zahtevu za smanjenje obimne administracije u školama, koju vodi nastavno osoblje.

On je za Tanjug rekao da se povećanje dodatka za razredno starešintsvo još od prošle godine pominje, i dodao da je za takav obim posla neophodna stimulativna mera kako bi čovek na toj poziciji radio mnogo bolje i efikasnije i imao stručnu edukaciju za svoju poziciju.

Prema njegovim rečima, na sastanku sindikata prosvetnih radnika sa premijerkom Anom Brnabić je došlo do pomaka, a sledeći sastanak je zakazan za početak oktobra.

Govoreći o današnjem protestu prosvetnih radnika, Antić je rekao da je protest zakazan mnogo ranije, i da se od njega ne može odustati dan ranije, i napomenuo da bez obzira na načinjen pomak na sastanku, treba da se održi jer je protest iskazivanje nezadovoljstva prosvetnih radnika.

"Ne možete vi da odustanete dan pre toga. Dolaze ljudi iz čitave Srbije, angažuju se autobusi, prema tome nije bilo moguće da se protest prekine, a druga stvar, ja mislim da bez obzira što je neki pomak načinjen, treba da bude protesta", istakao je on.

Smatra da do 9. oktobra, kada je najavljen štrajk prosvetara sa skraćenim časovima od 30 minuta ukoliko se ne ispune svi zahtevi, ne može sve da bude rešeno, ali je napomenuo da je u septembru, na pritisak sindikata i Minsitarstva prosvete, došlo do povećanja plata prosvetnih radnika od 5,5 odsto.