5. oktobar 2023 06:39

Konferencija "Strateško lobiranje i transparentnost u 21. veku" održava se u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Konferencija "Strateško lobiranje i transparentnost u 21. veku" održava se u Beogradu

Foto: Shutterstock.com/Matej Kastelic, ilustracija

BEOGRAD - Strateško lobiranje i transparentnost u 21. veku naziv je međunarodne konferencije koja se danas održava u Narodnoj skupštini u organizaciji ESEM poslovne škole i društva lobista Srbije.

Organizatori su najavili da će skup otvoriti ministar bez portfelja Đorđe Milićević, a da će govoriti dekan ESEM Biznis škole Ana Bovan, predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković, profesor Alberto Bitonti, profesor u Italiji, Švajcarskoj i na Univerzitetu Jejl, u SAD, poslanik Uglješa Mrdić, profesor sa FPN Veran Stančetić i drugi.

Bovan je uoči konferencije rekla da se u Beogradu prvi put održava međunarodna stručnu konferencija o lobiranju i transparentnosti.

"Ova konferencija će okupiti renomirane istraživače, eksperte i praktičare koji će diskutovati o dinamičnoj oblasti i trendovima u lobiranju, kao i o nezaobilaznoj ulozi transparentnosti u oblikovanju odgovorne i održive budućnosti kompanija, institucija i država. Posebno se trudimo da ojačamo ideju da je kontinuirano lobiranje strateški resurs u današnjem povezanom svetu", rekla je, između ostalog, Bovan, navodi se u saopštenju.

Vuković je naglasio važnost konferencije kao bitan deo napora da se istakne značaj zakonitog i transparentnog lobiranja, posebno u kontekstu Srbije i trenutnog vremena.

"Pravilno razumevanje i primena lobiranja predstavljaju ključni korak ka napretku naše zemlje, i to u svakom smislu. Uvereni smo da je transparentnost i integritet procesa lobiranja od suštinskog značaja za izgradnju odgovorne političke i ekonomske klime u Srbiji.

Ova konferencija predstavlja važan korak ka promociji boljeg razumevanja lobiranja i njegove uloge u oblikovanju politika i zakona u našoj zemlji", rekao je Vuković.