9. oktobar 2023 12:29

Drugi memorijalni kup iz praktičnog streljaštva održan u znak sećanja na načelnika KPZ Požarevac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Drugi memorijalni kup iz praktičnog streljaštva održan u znak sećanja na načelnika KPZ Požarevac

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PRAVDE/ UIKS

BEOGRAD - Uprava za izvršenje krivičnih sankcija organizovala je Drugi memorijalni kup iz praktičnog streljaštva, u znak sećanja na prerano preminulog načelnika Posebnog odeljenja KPZ Požarevac (Zabela) Gorana Nenadovića.

Organizovanjem memorijalnog kupa koji nosi ime Nenadovića, Uprava želi da sačuva sećanje na prvog načelnika Posebnog odeljenja, koji je iznenada preminuo u 43 godini, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Nenadović je postavio visoke kriterijume u celom sistemu izvršenja krivičnih sankcija i kao profesionalac i kao osoba snažnog karaktera, izjavio je direktor Uprave Dejan Carević.

On je dodao da je Nenadović bio cenjen ne samo u Srbiji, već i u drugim državama koje je posećivao kako bi kolegama preneo svoje neiscrpno znanje iz oblasti bezbednosti.

Na memorijalnom kupu učestvovalo je 80 pripadnika Službe za obezbeđenje iz 25 kazneno-popravnih ustanova, koji su se takmičili ekipno i pojedinačno.

Pripadnici Službe za obezbeđenje u KPZ Požarevac (Zabela) pobedili su u obe kategorije kod muškaraca, dok su kod žena najbolje bile pripadnice Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu.