9. oktobar 2023 13:21

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić: Izjava Stoltenberga da će NATO imati veću ulogu na KiM je dobra za Srbiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić: Izjava Stoltenberga da će NATO imati veću ulogu na KiM je dobra za Srbiju

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Marketinški stručnjak Nebojša Krstić rekao je danas da je izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoletenberga, da su snage NATO-a spremne da održe mir na Kosovu i Metohiji, dobra i pozitivna za Srbiju, jer Srbija iskreno želi da se prekine lanac nasilja koji je pokrenut od strane premijera privremnih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

"To jedino može ukoliko se njegova policija makne, a umesto nje preuzme ulogu KFOR, odnosno NATO. Nama odgovara ta njegova izjava, a ovo što on hoda po jajima trudeći se da ne uvredi nikoga u Prištini, računam da je to neka vrsta političke mantre koja je obavezni deo svakog sastava bilo kog zvaničnika sa Zapada, pa je ne uzimam za ozbiljno", izjavio je Krstić za Tanjug.

Na pitanje zašto Stolteberg govori o nasilju iz devedestih, a ne o nasilju i pogromu Srba iz 2004. godine, Krstić je rekao da bi generalni sekretar NATO-a mogao da govori o nasilju iz dvehiljatih godina, a ne devedestih, ne samo kada je u pitanju pogrom Srba, već i kad je u pitanju ubistvo dečaka, ubistvo novinara, ubistvo civila, paljenja kuća, pucanje na decu, kao i hapšenje bez ikakvog razloga.

Izborni uslovi uvek mogu da se poprave, politički akteri ne žele debate

Nebojša Krstić je izjavio danas da izborni uslovi uvek mogu da se poprave, kao i situacija u medijima i količina debatnih emisija, koje kako kaže, u Srbiji manjkaju.

On je za Tanjug rekao da je sa druge strane primetno odsustvo želje političkih aktera da učestvuju u debatama.

"Ja to lično znam kao čovek koji prihvati da ide sa bilo kojim neistomišljenikom, novinar ne može da nađe sagovornika jer svi odbijaju da dođu. U tom smislu oni kukaju da ih nema na televiziji, a odbijaju da dođu na medije koji im ne prostiru crveni tepih. To je unapred zadat alibi za loš uspeh", rekao je on.