12. oktobar 2023 11:12

Kompanija "Milenijum tim" učestvovaće na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji o razminiranju u Ukrajini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kompanija "Milenijum tim" učestvovaće na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji o razminiranju u Ukrajini

Foto: TANJUG/Millennium Team

ZAGREB - Kompanija Milenijum tim (Millennium Team) iz Beograda učestvovaće danas i sutra na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji o humanitarnom razminiranju u Ukrajini, koja se održava u Zagrebu, a čiji je cilj da okupi donatore i kompanije iz čitavog sveta koje se bave humanitarnim razminiranjem, kako bi se njihovom ekspertizom u ovoj oblasti i primenom omogućio bezbedniji i lakši život civilima na teritoriji Ukrajine.

Konferencija se održava u Zagrebu uz prisustvo evropskog komesara za životnu sredinu Virginijusa Sinkevičijusa i uz uključenje putem video link-a premijera Ukrajine, Denisa Šmigala.

Kako se navodi kompanija Milenijum tim staviće na raspolaganje svoje kapacitete kako bi se život stanovništva u Ukrajini doveo na bezbedniji nivo i kako bi se omogućili uslovi za bržu obnovu države.

Na dvodnevnoj Međunarodnoj konferenciji u Zagrebu učestvuje kompanijski tim sektora za humanitarno razminiranje.

Ističe se da kompanija ima višegodišnje iskustvo u obavljanju najsloženijih poslova iz ove oblasti u Srbiji i regionu, a do sada je ispitala više od 32 miliona kvadratnih metara terena i iza sebe ima značajne reference.