5. novembar 2023 11:47

Jovana Joksimović: Kredibilitet jedne kuće se meri u broju korisnika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jovana Joksimović: Kredibilitet jedne kuće se meri u broju korisnika

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Kredibilitet jedne kuće se meri u broju korisnika, u tome kako oni koji proizvode program i vesti nas doživljavaju, izjavila je danas glavna i odgovorna urednica Tanjuga Jovana Joksimović povodom 80 godina od osnivanja novinske agencije Tanjug.

"Ponosna sam na ono što radimo, ponosna sam kako radimo. Uspeli smo da u moru svega i svačega održimo visoki profesionalni nivo na agenciji, mislim da je ovo veliki dan", rekla je Joksimović prilikom gostovanja u emisiji Dobro jutro Tanjug.

Prema rečima Joksimović, nakon preuzimanja prava na žig Tanjuga, broj korisnika agencije porastao je sa 69 na 116.

Ona je istakla da je ponosna što je porastao broj medija među novim korisnicima.

"Ne postoji nijedna medijska kuća danas, osim nekih portala, koja nije korisnik Tanjuga. Svako ko pomisli da radi vesti kada je reč o televizijama, svako ko pomisli da otvori portal, prva adresa na koju se javljaju smo mi", rekla je Joksimović.

Navela je da prema istraživanju, od 400 vesti koju agencija Tanjug dnevno napravi, koristi se 70 odsto njih.

"To je ogromna cifra i pokazatelj da to što radimo je dobro", navela je Joksimović.

Joksimović je ocenila je da važna stvar koja je napravljena u poslednjih dve godine mreža dopisnika, koja pokriva sva mesta u Srbiji.

"Mi smo napravili dopisničku mrežu tako da imamo pokrivenost u svakom gradu Srbije, u svakom manjem mestu, u svakom selu. Mi danas možemo da porkijemo sve i brzo smo na terenu. To je moć Tanjuga", navela je Joksimović.

Istakla je da je video servis Tanjuga njegova lična karta.

"Danas je video materijal aktuelan i na društvenim mrežama i na portalima. Ne postoji više pisano novinarstvo bez video materijala", rekla je Joksimović.

Dodala je da je prilikom preuzimanja Tanjuga 2020. godine, broj dnevnih snimanja iznosio 15, dok danas ta brojka iznosi 40.

"To je veliko pojačanje u smislu kvaliteta. Mi smo tada došli na SD signal, danas je sve HD, kupili smo nove servere. Tanjugovo bogatsvo je u foto arhivi, u video servisu, u arhivi vesti", istakla je Joksimović.

Prema njenim rečima, Tanjug sarađuje sa svim velikim svetskim agencijama.

"Od nemačke agencije, preko regionalnih agencija sa kojima imamo sestrinske saradnje. Sarađujemo sa italijanskom agencijom, sa kiparskom, grčkom, američkom, francuskom i agencijom Ujedninjenih Arapskih Emirata. Sada čekamo da potpišemo ugovor sa kineskom agencijom", objasnila je Joksimović.

Govoreći o emisiji u kojoj će ugostiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom 80. rođendana Tanjuga, Joksimović je rekla da se raduje tom intervjuu.

"Moram prvo da se zahvalim predsedniku što će da dođe. Povod njegovog gostovanja je ovaj veliki jubilej koji danas slavimo. Nama je čast kao kući što predsednik želi da dođe i poželi srećan rođendan i pruži jednu vrstu podrške, što apsolutno ne znači da on ima bilo kakve zahteve", zaključila je Joksimović.