17. novembar 2023 09:29

Dr Vlado Batnožić: Besplatni pregledi u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dr Vlado Batnožić: Besplatni pregledi u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice Srbije

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - U subotu, 18. novembra od 7 do 14 časova u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" u Savskoj 23 obavljaće se besplatni lekarski pregledi za vozače starije od 65 godina sa opštine Savski venac, kao i besplatni stomatološki pregledi sa ukljanjanjem kamenca.

 

"Preglede je neophodno zakazati na broj telefona 3611-581 od 7 do 14 časova, dok će se pregled obavljati u subotu, 18. novembra od 7 do 14 časova", kaže Batnožić.

Prema njegovim rečima, lekarski pregled je ozbiljan i obuhvata, pored popunjavanja izjava o trenutnim bolestima ili povredama, i pregled neurologa, oftalmologa, psihologa i završni pregled specijaliste medicine rada.

"Samo sa tako dobijenim uverenjem se može produžiti vozačka dozvola", istakao je Batnožić.

U subotu će se obavljati i besplatni stomatološki pregledi sa ukljanjanjem kamenca, a Batnožić ističe da je važno da građani brinu o zubima, da ih sačuvaju sto duže, da pobede strah koji većina ima od zubara i da redovno održavaju higijenu, uz redovne kontrole.

"Odgovore na pitanja koliko često treba menjati četkice, kako izabrati pastu za zube, da li treba koristiti konac i kako pravilno prati zube daće vam stomatolozi Zavoda", rekao je dr Batnožić.

 

On je naveo da će se u nedelju, 19. novembra, u 170 državnih zdravstvenih ustanova, uključujući i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije", od 8 do 14 časova obavljati preventivni pregledi bez zakazivanja.

"Radiće se merenje telesne mase, izračunavanje stepena uhranjenosti, merenje krvnog pritiska, određivanje glikemije i glikolizirani hemoglobin, kao i lipidni status", naveo je dr Batnožić.