23. novembar 2023 15:31

Novosadski sajam i NURDOR potpisali protokol o donaciji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Novosadski sajam i NURDOR potpisali protokol o donaciji

Foto: Novosadski sajam

NOVI SAD - Novosadski sajam je odlučio da celokupan novčani deo Oktobarske nagrade donira Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, a Protokol o donaciji danas su zvanično potpisali predsednica UO NURDOR-a, Joland Korora i generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić.

"NURDOR za tri nedelje puni 20 godina koje ćemo obeležiti u Beogradu 11. decembra. Put nije bio lagan, ja sam u ovome dve decenije, i moj sin se pre 20 godina razboleo od raka... Mi smo postali jedna respektabilna, mogu slobodno da kažem institucija. Izgradili smo bolnicu u Nišu, najsavremeniju bolnicu u Regionu, sami uz pomoć donatora, a otvorili smo je još 2018, renovirali smo odeljenje u Kragujevcu, imamo šest roditeljskih kuća, promenili smo dva zakona, preko hiljadu volonterskih sati", istakla je Korora.

Prema njenim rečima, za 20 godina, NURDOR je uložio 500 miliona dinara dinara na onkološka odeljenja u Srbiji, kupovao opremu, krevete, aparate, pacijent monitore, infuzione pumpe, uniforme za medicinsko osoblje, edukovao medicinsko osoblje, volontere, roditelje i organizovao psihosocijalnu podršku, navodi se u saopštenju Novosadskog sajma.

Novosadski sajam je ove godine nagrađen Oktobarskom nagradom grada Novog Sada, a ovo je treći put da se to visoko priznanje dodeljuje Novosadskom sajmu, rekao je generalni direktor Novosadskog sajma.

"Istog trenutka je i doneta odluka, sa kojom su se složili svi zaposleni na Novosadskom sajmu, da celokupan novčani deo nagrade bude doniran Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR-u, koji ove godine beleži 20 godina predanog rada i brige o deci oboleloj od raka i njihovim najbližima pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku", rekao je Lovrić.

On je podsetio da je danas Međunarodni humanitarni dan, a ova nedelja je, dodao je, počela Svetskim danom deteta.

"Sa željom da još jednom skrenemo pažnju na ovo i slična udruženja kojima je potrebna pomoć, Protokol potpisujemo upravo danas. I činimo to u susret praznicima uvereni da će ovaj potez biti još nekome inspiracija da dane koji dolaze, i ne samo praznične, onima kojima je teško učinimo lakšim", poručio je Lovrić.

Potpisivanje Protokola je nastavak saradnje ostvarene na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Tada je u akciji „Human i sladak“, u kojoj je učestvovala i Kompanija Stamevski, za šestu roditeljsku kuću, tokom sedam dana prikupljeno 946.470 dinara.