29. decembar 2023 09:49

Kineska kompanija podelila poklone deci u Zvečanskoj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kineska kompanija podelila poklone deci u Zvečanskoj

Foto: Shutterstock.com/Galyna Syngaievska, ilustracija

BEOGRAD - Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj dobili su poklone za štićenike, a donaciju je obezbedila kineska kompanija koja realizuje projekte u Srbiji.

Svako dete je dobilo po igračku, a stigle su i pelene, garderoba, peškiri i televizor na kom će deca moći da gledaju crtaće.

Predstavnici Pauer Čajna (Power China), menadžer na projektu daljinskog grejanja Obrenovac - Novi Beograd Gao Jinlin i menadžer za ljudske resurse Xiao Haiyang, posetili su Centar u Zvečanskoj i predali donaciju, a primio ih je Miloš Stanković, rukovodilac stacionara. .

"Veoma je značajno da koliko god možemo pomognem osetljivim grupama društva i zato smo odlučili da donaciju ovoga puta damo Ustanovi za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Drago nam je što možemo da obradujemo nekog, naročito decu, jer njihova radost i osmesi su neprocenjivi", rekao je Gao, navedeno je u saopštenju.

Naglasio je i da je Nova godina vreme darivanja i da se nada da će ovaj njihov primer uticati i na druge kompanije da budu odgovorne i pomognu koliko mogu.

U saopštenju se podseća da Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine postoji skoro 150 godina i da u stacionaru trenutno boravi oko 200 dece, uzrasta od rođenja do 23 godine od kojih su deca do tri godine urednog razvoja, a stariji sa određenim razvojnim i zdravstvenim poteškoćama.

Miloš Stanković rekao da je centar na osnovu kvalitetne brige koju pruža deci bez adekvatnog roditeljskog staranja prepoznat u javnosti i da im znači svaka pomoć koju dobijaju od društveno odgovornih kompanija.

"U sklopu kompanijske društvene odgovornisti firme u Srbiji iskazuju želju i motivaciju da nam pomognu, dogovaraju sa nama saradnju, plan, pitaju šta je to što nam je napotrebnije kako bismo unapredili kvalitet nege i brige o deci koja su smeštena kod nas", rekao je on.

Stanković je naglasio i da je centru pored donacaja veoma znače i organizacije različitih događaja, posete pozorištima i drugim institucijama zbog upoznavanja dece sa drugim ljudima, spoljašnjim svetom, kako bi ih što lakše pripremili za eventualni povratak u biološku porodicu ili alternativnu porodicu.