19. januar 2024 12:30

Užice: Za Časni krst plivalo rekordnih 110 učesnika, pobednik 23-godišnji student

Izvor: TANJUG

podeli vest

Užice: Za Časni krst plivalo rekordnih 110 učesnika, pobednik 23-godišnji student

Foto: Shutterstock.com/Mirko Kuzmanovic, ilustracija

UŽICE - Dvadesetrogodišnji student Vasilije Janić prvi je danas doplivao do Časnog krsta, za koji je ove godine, na Bogojavljenje, na Đetinji u Užicu plivalo rekordnih 110 učesnika.

„Jako je lep osećaj, prvi put sam učestvovao 2017. godine. Smatram da je ovo jedna od naših, iz duhovnog aspekta gledano obaveza da ispoštujemo, da saosećamo sa Isusom Hristom“, rekao je Janić za Tanjug.

U Bogojavljenskom plivanju učestvovalo je i 15 užičkih policajaca.

„Ovo je moje sedmo ili osmo učestvovanje, a prvi put da smo se okupili nas 15 kolega iz Policijske uprave Užice, kolege iz saobraćajne i granične policije, svi smo došli zajedno da podržimo naše građane i da pokažemo da je policija uvek tu sa našim ljudima“, rekao je pripadnik PU Užice Rade Vasović.

Svi učesnici ovogodišnje, 14. manifestacije dobili su ikonu, a pobedniku je pripao i zlatnik.

„Ovde nas je okupio veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, ali i tradicija koju negujemo već 14 godina sa željom da ostanemo ujedinjeni u veri. Svi ste pobednici i svima želim blagostanje, dobro zdravlje i sreću. Sigurna sam da nas vera i uspeh u narednom periodu čekaju zahvaljujući tome što ćemo ostati na pravom putu, putu vere i hrabrosti“, poručila je učesnicima gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Plivanju je prethodila litija od Crkve Svetog Marka do Gradske plaže.

Manifestaciju su organizovali JP Velki park i Srpska pravoslavna crkva uz tehničku podršku Crvenog krsta Užice, a pod pokroviteljstvom grada Užica.