23. januar 2024 18:45

Opština Štrpce: Novo rukovodstvo Ski centra Brezovica radi protiv interesa građana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Opština Štrpce: Novo rukovodstvo Ski centra Brezovica radi protiv interesa građana

Foto: Shutterstock.com/ drnsimages, ilustracija

ŠTRPCE - Rukovostvo Opštine Štrpce istaklo je da novo rukovodstvo Ski centra Brezovica, koje je 2022. postavljeno političkom odlukom borda tzv. kosovske agencije za privatizaciju, a po nalogu premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, radi i deluje isklјučivo po nalogu koji dolazi iz Prištine i protiv interesa građana opštine Štrpce i pozvalo predstavnike međunarodne zajednice da reaguju i zaustave takvo delovanje.

Na sastanku rukovodstva Opštine Štrpce ukazano je da je novo rukovodstvo Ski centra za kratko vreme pokazalo da će biti samo marionete i da će zarad ličnih interesa dozvoliti sve ono što je protivno interesima građana opštine Štrpce i velike većine radnika Ski centra, navedeno je u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici Opštine Štrpce.

Rukovostvo Opštine Štrpce navodi da je tako doneta odluka da jednom biznismenu iz Prištine korak po korak budu predati resursi Ski centra i to istom biznismenu koji je "svojim delovanjem i pokušajem bespravne gradnje u selu Sevce pokazao svoje namere i da je tu da radi i deluje protiv interesa građana opštine Štrpce".

Istovremeno, rukovodostvo Opštine Štrpce postavlja pitanje kakve ingerencije ima ministarstvo za zajednice i povratak privremenih prištinskih institucija u Ski centru Brezovica i kako je moguće da jedan savetnik nelegalnog i nelegitimnog ministra za zajednice i povratak određuje rukovodstvu i radnicima Ski centra kako će raditi.

"Na osnovu kog zakona ovo Ministarstvo za povratak deluje na delu teritorije opštine Štrpce dok se u povratničkim sredinama plјačkaju i pale kuće povratnika? I dok je broj povratnika na Kosovo od kad je na čelu ministarstva nelegitimni i nelegalni ministar Rašić nula, ovo ministarstvo ”privatizuje” Ski centar Brezovicu", ističe rukovostvo Opštine Štrpce.

Rukovostvo Opštine Štrpce naglašava da je svo zemlјište na Ski centru Brezovica u vlasništvu Opštine Štrpce i njenih građana i da će se Opština Štrpce svim pravnim i demokratskim sredstvima boriti da svoju imovinu i svoja prava zaštiti.

Prištinska agencija za privatizaciju formirala je u januaru 2022. godine društveno preduzeće "Brezovica", a izabran je novi upravni odbor.

Vlasnici Ski centra Brezovica su Skijališta Srbije i Ineks intereksport u Beogradu.