15. februar 2024 21:29

Dr Ninoslav Radovanović: Dobijanje Sretenjskog ordena prvog stepena vrhunac karijere

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dr Ninoslav Radovanović: Dobijanje Sretenjskog ordena prvog stepena vrhunac karijere

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Kardiohirurg u penziji i osnivač kardiohirurgije na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici dr Ninoslav Radovanović rekao je danas da za njega odlikovanje Sretenjskim ordenom prvog stepena predstavlja vrhunac karijere.

"Bilo mi je veoma drago da sam mogao da prisustvujem ovoj svečanosti povodom Dana državnosti Srbije i da lično primim nagradu od predsednika Aleksandra Vučića. Cela ceremonija dodele nagrada bila je jako lepo organizovana, govor predsednika je bio inspirativan, vizionarski i ohrabrujući u ovoj teškoj situaciji", rekao je Radovanović za Tanjug nakon uručenja Sretenjskog ordena prvog stepena na svečanoj ceremoniji u zgradi Novog dvora na Andrićevom vencu.

Radovanović je istakao da dobijanje ordena za njega predstavlja vrhunac karijere i predstavlja izuzetnu čast posebno u njegovim poznim godinama.

"Ja sam kao osnivač kardiohirurgije na institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, počeo operacije 1984. godine. Bio sam aktivan do 2006. kad sam otišao u penziju i za to vreme je urađeno 26.000 operacija na otvorenom srcu", naglasio je Radovanović.

Radovanović je dodao da je poslednjih decenija interventna kardiologija napredovala veoma mnogo.

"Danas se ugrađuje veštački zalizak preko katetera. Znači interventna kardiološka intervencija kao i stentovi na srcu. To je sada postala rutina i dosta je smanjen broj hirurških intervencija", naglasio je Radovanović.