17. maj 2024 13:01

U nedelju akcija preventivnih pregleda u Domu zdravlja u Čačku

Izvor: TANJUG

podeli vest

U nedelju akcija preventivnih pregleda u Domu zdravlja u Čačku

Foto: TANJUG/JOVAN NIKOLIĆ

ČAČAK  - Dom zdravlja Čačak nastavlja akcije preventivnih pregleda koji su rađeni i u ranijem periodu, a ove nedelje, 19. maja od 08 do 17 časova radiće se analiza krvne slike sa glikemijom, kardiološki pregledi, merenje krvnog pritiska, EKG i ultra zvuk abdomena.

"Naši lekari će primati pacijente, a kada bude završena loaboratorija, oni će to pogledati, dati savete pacijentu i ukoliko bude potrebe za nekom daljom dijagnostikom, a tu mislim i na EKG, ultrazvučni pregled abdomena, biće upućeni i u narednoj nedelji će ta dodatna dijagnostika biti urađena", izjavio je direktor Doma zdravlja u Čačku Aleksandar Pajović.

On je naglasio da će se pacijenti koji dođu na preventivni pregled javljati na info pult Doma zdravlja.

"Ono u čemu je značaj preventivnih pregleda, koje smo mi već obavljlali u prethodnom periodu, a nastavićemo i nakon ove akcije, je u tome jer rana dijagnostika, rano otkrivanje uzroka bolesti daje i efikasnije i bolje lečenje i bolji ishod", istakao je Pajović

Ukazao je da je ovo prilika da pacijenti dođu bez zakazivanja i bez overene zdravstvene knjižice i da urade pregled.

"Na ovaj način ćemo porazgovarati i obaviti anketu sa našim pacijentima da saznamo kakav je njihov stav prema našem radu, da vidimo da li treba nešto da se koriguje", dodao je direktor čačanskog Doma zdravlja.