17. maj 2024 16:44

Poziv studentima Univerziteta u Beogradu da se prijave za praksu u javnim preduzećima grada Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Poziv studentima Univerziteta u Beogradu da se prijave za praksu u javnim preduzećima grada Beograda

Foto: Shutterstock.com/EQRoy, ilustracija

BEOGRAD - Univerzitet u Beogradu (UB) pozvao je studente završnih godina UB da se prijave za program plaćene letnje prakse u preduzećima grada Beograda u trajanju od tri meseca, koja počinje 1. jula.

Program prakse realizuje se na osnovu potpisanih ugovora UB i gradskih preduzeća JKP Veterina Beograd, JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JKP Pogrebne usluge i JKP Zelenilo Beograd.

"Gradska preduzeća i UB žele da zajedničkim radom i angažovanjem, odnosno podrškom u profesionalnom usavršavanju omoguće studentima da kroz učešće u ovom programu prakse steknu praktična znanja i veštine i relevantno radno iskustvo", navodi se na zvaničnom Instagram nalogu UB.

Konkurs je otvoren za studente Tehnološko-metalurškog, Fakulteta veterinarske medicine, Fakulteta političkih nauka, Građevinskog, Mašinskog, Šumarskog, Arhitektonskog, Ekonomskog, Poljoprivrednog, Pravnog, Filološkog i Filozofskog fakulteta.

Program tromesečne prakse realizovaće se počev od 1. jula, a svi polaznici prakse imaće obezbeđenu novčanu nadoknadu u iznosu od 20.000 dinara mesečno.

"Svaki student imaće neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih, koji će pratiti njegov rad na praksi", navode iz Univerziteta u Beogradu.

Svi zainteresovani studenti mogu se prijaviti popunjavanjem formulara koji se nalaze na sajtu Centra za razvoj karijere, a neophodno je prilikom prijave priložiti uverenje o studiranju.

Rok za prijavu je 2. jun u ponoć.